Comics & Manga

G.I. Joe / Transformers Volume 2 PDF

This is always free g.I. Joe / Transformers Volume 2 PDF charge. Sync your files with the cloud!


Författare: Josh Blaylock.

"G I Joe/Transformers Volume 2".

Het bedrijf werd in 1939 opgericht door Martin Goodman onder de naam Timely Comics. In de jaren 50 en 60 begon het bedrijf met het produceren van strips over superhelden. Tegenwoordig is het bedrijf gevestigd in New York en heeft het daar meerdere vestigingen. Een van de bekendste medewerkers van het bedrijf was bedenker Stan Lee. Op 31 december 2009 nam The Walt Disney Company Marvel Entertainment over voor 4,24 miljard dollar.

Martin Goodman richtte in 1939 de uitgeverij Timely Comics op, welke later zou uitgroeien tot Marvel Comics. Hij werkte samen met Jack Kirby aan enkele van de bekendste personages van Timely Comics, waaronder Captain America. 1, welke in maart 1941 verscheen, werden een miljoen exemplaren verkocht. Hoewel de andere personages van Timely Comics niet zo bekend werden als Namor, Human Torch en Captain America, zijn sommige tot vandaag de dag in de strips van Marvel te zien. Na de Tweede Wereldoorlog stortte de markt voor strips over superhelden grotendeels in. Goodman stopte daarom met de publicatie van superheldenverhalen en focuste zich meer op een groter arsenaal aan thema’s.

Zo liet hij strips maken over horror, western, humor, drama en misdaadverhalen. De naam van het bedrijf werd veranderd naar Atlas Comics. Onder de naam Atlas Comics publiceerde Marvel een groot aantal strips die vooral een patroon volgden dat op dat moment populair was. Zo werden er eerst westernverhalen gepubliceerd, en later sciencefiction- en monsterverhalen. Ook deed Atlas een paar pogingen om de oude superhelden weer populair te maken. De verhalen van Stan Lee en Jack Kirby bleken de sleutel tot succes. De superheldenstrips van Marvel kwamen erom bekend te staan dat ze zich veel meer focusten op de karakters van persoonlijkheden van de helden dan voorgaande strips.

Dit was vooral het geval bij Spider-Man. In plaats van perfecte helden voerde Marvel meer helden met kleine gebreken op, die soms zelfs totaal niet leken op de traditionele helden. In de herfst van 1968 verkocht Goodman Marvel Comics en zijn andere uitgeverijen aan de Perfect Film and Chemical Corporation. In 1971 werd Marvel Comics benaderd door de United States Department of Health, Education, and Welfare met het verzoek een strip te maken waarin drugsmisbruik zou worden aangekaart. Goodman ging in 1972 met pensioen, waarna Lee hem opvolgde als uitgever. In 1973 werd Perfect Film and Chemical Corporation veranderd naar „Cadence Industries“, en werd de Marvel-tak binnen dit bedrijf hernoemd naar „Marvel Comics Group“. Midden jaren 70 werd Marvel slachtoffer van distributieproblemen.

Enkele goed lopende series trokken steeds minder lezers. Marvel begon zich hierop meer te richten op de markten buiten de Verenigde Staten. Een van de eerste doelwitten was het Verenigd Koninkrijk. Voor de stripmarkt hier bedacht Marvel zelfs zijn eerste Britse superheld, Captain Britain. In 1978 werd Jim Shooter Marvels hoofdredacteur. Hij voerde enkele grote wijzigingen door in het beleid van Marvel, onder andere om het feit dat tekenaars en schrijvers steeds hun deadlines misten aan te pakken. Begin jaren 90 kwam Marvel met een volledig nieuwe stripreeks getiteld Marvel 2099, waarin verhalen werden gepubliceerd van bekende personages in een verre toekomst.

In 1991 kwam Marvel met een ruilkaartspel getiteld Marvel Universe Cards. Datzelfde jaar ging Ronald Perelman, wiens bedrijf Marvel had gekocht, met Marvel naar de beurs. In 1994 verkreeg Marvel stripboekdistributeur Heroes World. Ook op andere fronten maakt Marvel grote deals met andere bedrijven. Als gevolg hiervan bleef er naast Marvel nog maar een grote uitgever over in Noord-Amerika: Diamond Comic Distributors Inc. De jaren 90 werden voor Marvel gekenmerkt door een reeks van initiatieven om de verkoopcijfers te vergroten, zoals variërende omslagen voor de strips, en cross-overs tussen meerdere striptitels. In 1996 kwam Marvel met de Onslaught-saga, waar bijna alle striptitels van dat moment bij betrokken waren.