Bücher-Reihen

Renault Espace PDF

Begin jaren ’70 merkte men bij de bedrijfswagendivisie van Chrysler in de Verenigde Staten dat een versie van hun Dodge Ram-bestelwagen met extra ruiten en zitplaatsen, een succes werd bij grotere gezinnen. De Britse ontwerper Fergus Pollock werkte voor Chrysler UK in Coventry en was op dat renault Espace PDF op Chrysler’s hoofdkwartier in Detroit.


Författare: Peter Russek.
In diesem Band (Nr. 1270) werden alle Modelle von 1997 bis 2003 mit folgenden Motoren behandelt:
2.0-/2.9-Liter;
3.0-Liter V6

Peugeot had destijds financiële problemen, zag geen toekomst in de P18, en wees het ontwerp van de hand. Bij Renault dacht men dat de Espace een nicheproduct was. De bouw ervan werd daarom uitbesteed aan de oorspronkelijke ontwikkelaar Matra Automobiles, die ook over de benodigde specialistische productiefaciliteiten beschikte. In april 1984 werd de eerste Espace aan de pers getoond en in juli 1984 startte de verkoop. 1984 kwam daar een 88 pk turbodieselmotor bij.

Aanvankelijk kwam de verkoop niet van de grond, omdat het publiek moest wennen aan het voor die tijd bijzondere ontwerp. In het eerste jaar werden slechts 2. In 1985 stegen de verkopen echter sterk en vanaf 1987 moest de Renault-Alpine-fabriek in Dieppe bijspringen om aan de vraag te voldoen. Voor 1991 werd de Espace grondig herzien en opnieuw getekend, nu naar de normen van Renault. De auto kreeg een volledig herziene carrosserie en een nieuw dashboard, en ook de rest van het interieur werd verbeterd. Voor het eerst werd naast de bestaande uitvoering een versie met een 6 cilinder benzinemotor leverbaar, de bekende 12 kleps PRV-motor in een 2. Deze motor was zowel handgeschakeld als met een automaat leverbaar.

2002 Renault Espace Expression DCi 2. In 1997 werd de Espace weer volledig herzien. Deze keer werd het chassis zodanig gewijzigd dat de motor dwarsgeplaatst kon worden. De carrosserie kreeg rondere vormen en er kwam ook een nieuw interieur in ruimteschip-stijl, met de digitale snelheidsmeter centraal geplaatst. De carrosserie was nog steeds van kunststof maar de motorkap was voortaan van staal.

Renault Espace IV Facelift 20090801 front. De vierde generatie, die in 2003 geïntroduceerd werd, was de eerste Espace die volledig door Renault werd ontworpen en geproduceerd. Het was ook de eerste versie die een volledig stalen carrosserie kreeg. De Espace werd nu niet meer door Matra gebouwd, maar door Renault in Sandouville. In 2002 had Renault zich tot doel gesteld tegen 2009 450. In 2006 kreeg de Espace een kleine facelift, waarbij diverse kwaliteitsproblemen werden opgelost.

Op de IAA in Frankfurt 2013 werd de Initiale Paris-concept voorgesteld als voorproefje op de nieuwe Espace. In 2014 is de nieuwe Espace onthuld en vanaf 2015 is de tot crossover geëvolueerde MPV leverbaar. Op dit moment zijn er 3 motoren leverbaar, een 1. 6 TCe benzinemotor met 200 pk en een 7-traps automaat met dubbele koppeling, het dieselaanbod bestaat uit een 1. In 1994 stelden Matra en Renault F1 de Espace F1 voor op de Autosalon van Parijs. Op basis van een Espace V6 ontwierp Franco Sbarro in 1998 een bijzonder concept: de Espider.

5 zitplaatsen, ter herinnering aan de 24 uur van Le Mans-overwinningen die Matra behaalde in 1972, 1973 en 1974. In België en Frankrijk een monovolume genoemd. Espace terugblik hoe is het begonnen? Deze motor was alleen met automaat leverbaar.

Zie de categorie Renault Espace van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp. Deze pagina is voor het laatst bewerkt op 6 nov 2018 om 16:36. Gelijk delen, er kunnen aanvullende voorwaarden van toepassing zijn. Zie de gebruiksvoorwaarden voor meer informatie. Questa voce o sezione sugli argomenti aziende francesi e aziende dei trasporti non cita le fonti necessarie o quelle presenti sono insufficienti. Durante gli anni venti e trenta, la concorrenza con Citroën fu particolarmente intensa. Durante la Seconda guerra mondiale, le fabbriche di Louis Renault lavorarono per la Germania nazista producendo numerosi automezzi.

Il primo modello dopo la rinascita sotto la direzione dello stato francese è la Renault 4CV, che fu presentata nel 1946 in tutta fretta. Tra gli anni sessanta e settanta la casa rivive una nuova giovinezza, che la lancia nell’avventura americana con l’acquisto dell’American Motors. All’inizio degli anni ottanta la concorrenza con Peugeot si fa difficile e la casa perde lo scettro di regina delle vendite nel mercato interno. Tra l’inizio degli anni ottanta e il 1994 Renault e Volvo collaborano, prima con uno scambio di meccaniche, poi con la costruzione di alcune unità in comune. In occasione della quotazione in borsa di Renault, Volvo cede la sua parte allo Stato francese. Nel luglio 1996 l’azienda viene privatizzata assumendo la denominazione di Renault S.