Bücher-Reihen

Unreal City PDF

Rocksteady Studios en uitgegeven door Warner Bros. Batman: Arkham City is een openwereldspel waarin de speler stealthtechnieken en allerlei bijzondere technische snufjes moet gebruiken. Batman beweegt zich voornamelijk voort door de unreal City PDF met behulp van zijn kunstmatige vleugels. Met gebruik van zijn enterhaak kan Batman als het ware slingeren tussen uitkijkpunten als gargouilles en lantaarnpalen.


Författare: D. J. Bryant.

Mits de DLC is gedownload kan de speler ook met Catwoman spelen. In Gotham City zijn er meerdere plekken waar er tussen Batman en Catwoman gewisseld kan worden. Catwoman heeft naast een apart verhaal, ook een andere speelstijl. Catwoman is acrobatischer en heeft minder technische hulpmiddelen tot haar beschikking dan Batman, maar zij kan wel ondersteboven lopen. Batman: Arkham City speelt zich af anderhalf jaar na de gebeurtenissen in Batman: Arkham Asylum.

Quincy Sharp, voormalig directeur van het Arkham Asylum, heeft de vangst van de Joker toegeëigend en gebruikte zijn reputatie om tot burgemeester van Gotham verkozen te worden. Voor het bewaken van de stad huurt Sharp psychiater Hugo Strange in. Wanneer Bruce Wayne een toespraak houdt tegen het idee van Arkham City wordt hij overmand door Tyger-soldaten en opgesloten in Arkham City. Wanneer hij zich bevrijdt trekt hij zijn Batmankostuum aan en gaat de stad in om het mysterieuze project van Hugo Strange, „Protocol 10“, te onderzoeken. Catwoman is ook in Arkham City en ondergaat een rechtszaak door Two-Face.

Batman redt Catwoman van Two-Face, maar daarna worden ze alsnog door een scherpschuttersgeweer beschoten. Batman volgt het traject van de kogel en komt erachter dat het een aanval is van de Joker. Als Batman de Joker probeert te pakken wordt hij gevangengenomen door Harley Quinn, het hulpje van de Joker, en spuit ze een dosis van het bloed van de Joker in hem. Joker blijkt ernstig ziek te zijn doordat hij is vergiftigd door het serum ‚Titan‘. Batman volgt een lid van de League of Assassins, waarvan Ra’s al Ghul de leider is, en ontdekt het hoofdkwartier ervan. Als Batman Ra’s al Ghul ontmoet vraagt Ra’s om hem te doden om daarna de League of Assassins samen met zijn dochter, Talia al Ghul, te leiden.

Batman weigert, maar slaagt erin om een bloedmonster te nemen. Freeze krijgt het bloedmonster van Batman en maakt het tegengif klaar. Het lukt de Joker om, samen met Talia al Ghul, uit de handen van Batman te blijven. Strange activeert dan Protocol 10, wat het doel heeft om via een luchtaanval alle politieke gevangenen te doden. Batman wordt gedwongen om de Joker met Talia te laten ontsnappen om onschuldige levens te redden.